Kvinna i soffa surfar på dator
Radhuslänga

Boendeappen Boappa som förmån

Som förening med Trygghetsavtal hos Samfälligheterna får ni Boappa helt kostnadsfritt. Appen förenklar styrelsearbetet och ökar engagemanget hos medlemmarna genom att underlätta kommunikationen – grannar emellan.

Den annonsfria appen Boappa ingår som förmån när din samfällighetsförening tecknar Trygghetsavtalet. Appen underlättar styrelsens arbete och ökar engagemanget hos medlemmar i bostadsrättsföreningar och samfälligheter runt om i Sverige. Med Boappa håller ni enkelt alla medlemmar uppdaterade om vad som händer i föreningen samtidigt som styrelsen sparar såväl tid som pengar.

Med Boappa når du grannarna enkelt

- Boappas boendeapp löser så många av de problem och situationer som kan uppkomma i en samfällighet, säger Sofia Hellsing, affärsområdeschef på Samfälligheterna och fortsätter:

- Jag gillar hur Boappa gör det enkelt för styrelsen att kommunicera med sina medlemmar och hur appen underlättar vardagen för sådana som dig och mig. Detta är precis vad Villaägarna kämpat för i över 70 år och något som vi på Samfälligheterna nu vill bygga ännu starkare.

Bokningssystem för grillplats direkt i Boappa

Ni kan exempelvis nå ut till alla medlemmar samtidigt genom att posta viktig information i appens flöde. Dessutom kan grannar chatta med varandra, göra felanmälan digitalt, låna ut verktyg och byta prylar med varandra.

Ett annat uppskattat område där Boappa förenklar är hantering av det gemensamma i en Samfällighetsföreningen. I appen kan ni sätta upp digitala bokningssystem för gemensamma faciliteter såsom tvättstuga, övernattningslokal och grillplats.

boappa - mobil skrivborg låg pxl.jpeg

Boappa kan ersätta:

 • E-postutskick
 • Lappar i brevlådorna
 • Dropbox och pärmar
 • Facebook-grupper
 • Fysiska bokningssystem

Skräddarsydda funktioner för samfälligheter i Boappa

Ni kommer även åt viktiga funktioner som vi på Samfälligheterna erbjuder i appen såsom:

 • Styrelserådgivning
 • Medlemsförmåner
 • Utbildningar

Så får du Boappa 

Genom att teckna Trygghetsavtalet med Samfälligheterna får samtliga boende i föreningen tillgång till Boappa helt kostnadsfritt (värde 3000 kronor exklusive moms).

- Villaägarna och deras affärsområde Samfälligheterna är precis den typ av samarbetspartner vi vill arbeta med, säger Mats He, vd på Boappa och fortsätter: 

- Vi ser hur Boappa alltmer blir en hygienfaktor i såväl bostadsrättsföreningar som i samfälligheter. Idag förväntar vi oss att information och kommunikation sker digitalt, men utöver Boappa finns det konstigt nog ingen given plattform för det. Det känns därför riktigt kul att grannskap med Trygghetsavtal hos Samfälligheterna får smidigare kommunikation genom vårt samarbete.

Det känns därför riktigt kul att grannskapen kan blomma ut lite extra i sommar tack vare vårt nya samarbete, säger Mats He.

Maila samfalligheterna@villaagarna.se för att få koden som ger er kostnadsfri tillgång.

Boappa har köpts upp av företaget OurLiving och vårt erbjudande omförhandlas just nu med nya ägaren.

Har ni ett Trygghetsavtal?

Ett Trygghetsavtal ger trygghet och förenklar styrelsens arbete. I avtalet ingår bland annat:

 • Anpassade försäkringar
 • Kostnadsfri rådgivning
 • Mallar, manualer, infoskrifter
 • Delägarförteckning
 • Egen hemsida 

Läs mer om Trygghetsavtalet