Samfällighetsakademin – en utbildningsportal för styrelsen

Nu lanserar vi Samfällighetsakademin – en serie webbutbildningar speciellt framtagna för styrelsemedlemmar. ”Vi är stolta över att ta Samfälligheterna till en ny nivå och göra ännu större nytta för våra avtalsföreningar” säger Sofia Hellsing, chef på Samfälligheterna.

Samfälligheterna finns för att göra livet enklare för er som sitter i styrelsen för en samfällighetsförening. En av våra mest uppskattade tjänster är våra utbildningar där styrelsemedlemmar får kunskap i områden som samfällighetsjuridik och förvaltning från våra experter.

För att göra ännu större nytta för er med Trygghetsavtal lanserar vi nu Samfällighetsakademin på webben – en serie filmer där våra jurister och byggnadstekniker utbildar er när och var ni vill.

- Vi är stolta över att ta Samfälligheterna till en ny nivå med dessa smidiga utbildningar tillgängliga när ni behöver dem, säger Sofia Hellsing, chef för Samfälligheterna och fortsätter:

- Webbutbildningar är något som våra avtalsföreningar efterfrågat för att göra introduktionen för nya styrelsemedlemmar enklare och underlätta att hitta personer som kan tänka sig att ta uppdraget att sitta i styrelsen.

- Våra utbildningar är högt efterfrågade och blir snabbt fullbokade när vi släpper nya datum. Genom Samfällighetsakademin kommer föreningar med Trygghetsavtal alltid att ha tillgång till kunskapen de efterfrågar.

Trygghetsavtalet är en kvalitetsstämpel för samfällighetsföreningar

Genom Trygghetsavtalet får alla styrelsemedlemmar och nyckelpersoner i en samfällighet rätt kunskap för uppdraget. Det är en förutsättning för en välskött förening.

- Trygghetsavtalet är inte bara till för att underlätta för den sittande styrelsen, det har blivit en kvalitetsstämpel för samfällighetsföreningen, konstaterar Sofia Hellsing:

- När en samfällighet har Trygghetsavtal hos oss kan du som medlem eller potentiell medlem känna dig trygg i att du har att göra med en välskött samfällighet med rätt försäkringar och välutbildade styrelsemedlemmar som dessutom alltid har tillgång till stöd från våra expertrådgivare.

Ta del av webbutbildningarna i Samfällighetsakademin

Filmerna är uppdelade i korta avsnitt för att du enklare ska kunna hitta just det område som du är intresserad av.

De första filmerna är nu lanserade och avhandlar det högaktuella ämnet årsstämman. Det är ett ämne som våra experter får många frågor om och där det är viktigt att allt går rätt till.

I utbildningen ser ni Eric Bodin, förbundsjurist och expert på samfällighetsjuridik på Villaägarna, gå igenom allt från kallelse till omröstningsregler för en lyckad och korrekt stämma.

Utbildningarna är exklusiva för er med Trygghetsavtal och finns här!