TV6 blir betalkanal

Tele2 har tidigare kommunicerat att TV6 utgår ur Tele2s grundutbud den 30 september 2021. I och med nya diskussioner med kanalbolaget Nordic Entertainment Group (NENT), som äger rättigheterna till kanalen, har Tele2 förlängt avtalet med en månad och TV6 kommer därför finnas kvar i grundutbudet fram till den 31 oktober 2021.

I en tv-bransch som ständigt förändras har nu NENT valt att ändra utbud och inriktning på TV6 som tidigare har varit en del av ”Fri-tv-utbudet” (Free to air). Därmed har Tele2 inte längre möjlighet att erbjuda TV6 och kanalen utgår ur deras tv-utbud.

Förändringen gäller kanalen TV6 och kan påverka samtliga tv-abonnemang till konsumenter samt fastigheter med grundutbud, startutbud och gruppavtal.

Ersättningskanaler
För en mängd fastigheter där TV6 kommer försvinna ersätter Tele2 kanalen med TV10. Dessutom tillkom TV12 i grundutbudet redan under våren. De flesta boende kan även streama tv-kanaler på mobil, dator och surfplatta med Comhem Play Grundutbud i hela EU.

Tidigare har Tele2 kommunicerat att TV10 kommer till grundutbudet den 15 september 2021. Eftersom lanseringen av TV10 hänger ihop med TV6 kommer nytt lanseringsdatum kommuniceras med fastighetsägare när diskussionerna om TV6 är klara.