Polisen informerar

- Grannsamverkansträff om Coronapandemin lättar? - Tillgrepp av katalysatorer och andra bildelar

Grannsamverkansträff om Coronapandemin lättar? Polismyndigheten följer

Folkhälsomyndighetens rekommendationer och våra årliga informationsträffar har skjutits fram i tiden med anledning av pandemin. Nu verkar dock utvecklingen vara på rätt väg och de flesta pandemirestriktioner och allmänna råd tas bort från och med den 9 februari. Vi hoppas därför kunna genomföra ett informationsmöte senare i vår eller i början av hösten. Vi återkommer om detta.

Tillgrepp av katalysatorer och andra bildelar

I december månad såg vi en ökning av tillgrepp av katalysatorer i Linköpingsområdet. Det är sannolikt att det är internationella ligor som reser runt i landet och begår dessa stölder. Tjuvens syfte med att stjäla katalysatorer är ofta för att demontera dem och utvinna ädelmetaller. Bilmodellen Toyota Prius är särskilt drabbad men även andra bilmodeller drabbas.

Övriga bildelsstölder som till exempel tillgrepp av airbags, rattar, instrumentpaneler är förekommande. Vi har även sett att det har skett flera inbrott i företagsbilar då verktyg tillgripits.

Mer information om bildelsstölder och råd om hur ni kan minska risken för stölder hittar ni på Polisens hemsida:

https://polisen.se/utsatt-for-brott/skydda-dig-mot-brott/stold-och-inbrott/bilstold/

och hos Stöldskyddsföreningen:

https://www.stoldskyddsforeningen.se/dramatisk-okning-av-bildelsstolder/

Ni har väl inte missat att vi finns på Facebook?

Vi finns på Facebook, där heter vi Polisen Linköping, Polisen Åtvidaberg och Polisen Kinda/Ydre. Välkommen att följa oss och ta del av information samt få en inblick i vår vardag:

https://www.facebook.com/polisenilinkoping
https://www.facebook.com/polisen.atvidaberg
https://www.facebook.com/polisen.kindaydre