Var med och slå näven i bordet mot orimliga energipriser!

Har du fått nog av Sveriges oförutsägbara energimarknad där ett klokt beslut idag blir dumt och dyrt imorgon? I Villaägarnas nationella “kraftsamling mot orimliga energipriser” är det DIN och dina grannars personliga berättelser som sätter press på våra politiker och hjälper oss att utkräva förändring.

Dyr elhandel, stigande nätavgifter, hög energiskatt och ett osäkert energisystem drabbar villaägare särskilt hårt. Den 2 oktober gick startskottet för Villaägarnas nationella “kraftsamling” som samlar skriftliga vittnesmål från husägare om hur de orimliga energipriserna drabbat just dem.

Berättelserna ligger till grund för den fortsatta inriktningen på Villaägarnas påverkansarbete. Samtliga vittnesmål kommer dessutom att tryckas i ett protestmanifest som överlämnas till energiminister Ebba Bush.

– Samfällighetsföreningar förvaltar ofta gemensamma anläggningar som drar el. Oavsett hur kostnaderna fördelas är det i allas intresse att de blir lägre. Därför vill jag uppmana alla husägare att vara med och påverka via Villaägarnas kraftsamling, säger Sofia Hellsing, chef Samfälligheterna.

Som medlem i en samfällighetsförening – och husägare – är du varmt välkommen att skicka in din berättelse här. Ju fler vi är, desto högre hörs våra krav!


Du kan även ha ett privat medlemskap i Villaägarna för 39 kr i månaden. Läs mer om vad det innebär att bli medlem här.

 

Har ni ett Trygghetsavtal?

Ett Trygghetsavtal ger trygghet och förenklar styrelsens arbete. I avtalet ingår bland annat:

  • Anpassade försäkringar
  • Kostnadsfri rådgivning
  • Mallar, manualer, infoskrifter
  • Delägarförteckning
  • Egen hemsida 

Läs mer om Trygghetsavtalet